De connectie tussen hart, hoofd en lijf.

Ik vind het allemaal mega interessant.

Ik zit op de bank te luisteren naar een meditatie van dr. Joe Dispenza. Genietend van een kop cappuccino, een van mijn eerste levensbehoeftes in de ochtend. Hij vertelt over hart en brein coherentie. Ik kan me voorstellen dat dit abracadabra voor jullie is, dat was het bij mij eerst ook. Het idee is dat als je hart en brein coherent zijn, je grip krijgt op je emoties en daarmee grip op je toekomst. Je gaat je brein opnieuw programmeren om blijvende veranderingen in je leven aan te brengen. Wie wil dit nu niet? Ik in elk geval wel. Dus ik hang aan zijn lippen.

Geen mooi huis, interessante baan maar heling

En opeens zegt hij iets waar ik recht van overeind ga zitten. Want Dispenza vertelt dat het de meeste mensen als ze dingen willen gaan veranderen het niet gaat om die geweldige baan of dat mooie huis. De meeste mensen zoeken naar  heling. Ze willen zich weer verbonden voelen in plaats van afgescheiden met zichzelf.

Het slaat bij mij in als een bom. Dit is wat ik doe ik in mijn praktijk en heel herkenbaar. Mensen met burn-outklachten helen zodat ze de verbinding tussen hun hart, hoofd en lijf weer voelen.

Ik durfde het nooit hardop uit te spreken

Ik vond het altijd zo hoogdravend klinken, helen. Maar nu ik Dispenza het hoor zeggen en dat iedereen hier naar op zoek is, klinkt het zo eenvoudig.

Zo ben ik zelf al jaren via allerlei wegen bezig met heling. Daardoor voel ik steeds meer vrijheid. Vrijheid om te doen wat ik graag wil. Dat ik me niet meer laat belemmeren door wat anderen vinden of willen van mij. Dat ging niet zomaar, het was een lange weg en ik ben er nog steeds mee bezig. Nu weer door een training van dr. Joe Dispenza.

Wat willen mijn cliënten

Mijn cliënten leer ik de connectie met hun hart, hoofd en lijf weer te voelen. Dat is de enige weg naar herstel. Daarnaast willen ze ook af van hun belemmerende overtuigingen. De lat minder hoog leggen voor zichzelf en de kritische stem die hun steeds weer vertelt dat ze het beter moeten doen het zwijgen opleggen. Ze willen hun grenzen herkennen en beter aangeven. Als dat lukt komt er ruimte voor compassie voor zichzelf en de ander. Dat is de weg naar heling en kom je weer in verbinding met jezelf: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik. Mijn cliënten zijn blij en tevreden als ze mijn coaching traject hebben doorlopen. De reviews bewijzen het.

De meditatie gaat verder

Ondertussen luister ik verder naar de meditatie. Steeds meer kom ik in een diepe ontspanning en voel ik mij een met alles om me heen. Een heerlijk gevoel.

 

Voel jij de verbinding tussen je hoofd, hart en lijf?

 

Ik ben Ingrid Wortelboer en heb ruim 25 jaar ervaring als HRM adviseur bij zowel profit als non profit organisaties in het Noorden van het land. Vanuit deze achtergrond erken ik uit eigen ervaring de werkdruk bij organisaties en kan ik gemakkelijk de

aansluiting vinden bij leidinggevenden en medewerkers. Sinds 2007 heb ik een eigen praktijk waarin ik mensen als stresscoach begeleid met stress en burn-outklachten zodat ze snel hun carrière weer kunnen oppakken.