Heeft u vat op uw ziekteverzuim?

Weet u dat 75% van het verzuim in Nederland als oorzaak stress heeft? Door de economische neergang hebben organisaties de afgelopen jaren steeds meer gereorganiseerd. Nu de economie langzaam weer aantrekt, kijken organisaties veelal of ze het toenemende werk met het zittende personeel kunnen uitvoeren.

Hierdoor raken steeds meer mensen overbelast. Tel daarbij de toenemende druk van de overheid op om steeds meer zorgtaken, rondom bijvoorbeeld ouderen, in de familiekring of buren neer te leggen Dan is het niet zo raar dat medewerkers steeds meer stress- en burn-outklachten ervaren.

Weet u dat…

  • Stress en burn-out op dit ogenblik niet meer uit de media weg te denken zijn? Helaas ook niet uit de statistieken. Bron: TNO
  • 36% van het ziekteverzuim stress als oorzaak heeft?
  • Het ziekteverzuim in Nederland werkgevers jaarlijks ruim ruim 11 miljard euro aan doorbetalingskosten kost?
  • 1 miljoen van de werkenden last heeft van burn-out symptomen?
  • Werknemers gemiddeld 180 dagen per jaar thuis zitten door werkgerelateerde stressklachten?
  • Stress momenteel beroepsziekte nummer 1 in Nederland is?

Maar weet u ook dat…

Ziekteverzuim te vermijden is als stress vroegtijdig wordt aangepakt. Het is beter te voorkomen dan genezen. De belangrijkste oorzaken van stress en burn-out op de werkvloer zijn namelijk: te weinig autonomie, gebrek aan waardering, gebrek aan structuur, en veel, belastend werk met een hoge werkdruk.

Coaching Noord verzorgt eveneens workshops “Stresspreventie” voor medewerkers en trainingen: “Voorkom Uitval” voor leidinggevenden, directie en HRM.

Uitgebreide intake met aandacht voor de oorzaak en achtergrond van de klacht

De juiste stappen op het juiste moment

Individuele, op maat gemaakte trajecten

Ziekteverzuim verminderen

Met Coaching Noord

Coaching Noord werkt nauw samen met het CSR Centrum (Bureau voor Stressmanagement). Vandaaruit heeft Coaching Noord een uniek programma ontwikkeld om de werkdruk en stress te verminderen het werkplezier te vergroten.
Coaching Noord verbindt zich in haar werkwijze aan de beroepscodes van de Beroepsvereniging voor Psychosociaal Therapeuten (NVPA). 

De individuele stresscoaching focust zich op fysiek herstel met als resultaat meer energie, verbeterde concentratie en cognitie, meer zelfinzicht en persoonlijk leiderschap.

Coaching Noord biedt verschillende trajecten aan.

Reviews

Wat anderen zeggen

”Ik ben erg blij met het resultaat van de begeleiding van je. Hij kan beter zijn keuzes afwegen en spreekt nu zijn gevoelens naar me uit. Dat vind ik erg fijn. Hij is toegankelijker geworden en pakt niet altijd de acties meer op maar laat anderen in zijn team dat nu doen. Daardoor groeit zijn team. Hij is meer zichzelf en ik zie nu ook meer humor”. – Leidinggevende

Ik heb een aantal medewerkers door Ingrid laten begeleiden voor hun herstel. De reden om met een traject te starten waren divers en vooral gericht op eigen grenzen aangeven, wie ben ik, wat wil ik, hoe kom ik over en waar wil ik naar toe. Inzicht verkrijgen en met de tools aan de slag te gaan met zichzelf. 

Medewerkers leren zichzelf beter kennen en te accepteren en te waarderen en zich daarmee te verhouden tot hun omgeving. Ze worden daarmee gelukkiger en meer zichzelf waardoor ze beter functioneren.

Ik beveel Ingrid aan omdat haar aanpak direct aansluit bij de actuele situatie en vooral praktisch toepasbaar is en werkt.

Adrie, leidinggevende

”Ik ben erg blij met het resultaat van de begeleiding van je. Hij kan beter zijn keuzes afwegen en spreekt nu zijn gevoelens naar me uit. Dat vind ik erg fijn. Hij is toegankelijker geworden en pakt niet altijd de acties meer op maar laat anderen in zijn team dat nu doen. Daardoor groeit zijn team. Hij is meer zichzelf en ik zie nu ook meer humor”. – Leidinggevende

gratis

HOE KUN JE ALS LEIDINGGEVENDE VERZUIM DOOR STRESS VOORKOMEN?

GA NU AAN DE SLAG MET MIJN 3 BEWEZEN TIPS!

Klagen je medewerkers over stress en stijgt het ziekte verzuim? Download dan nu gratis mijn e-books met 3 praktisch en snel toepasbare tips.