Ben jij de rust zelve of een Jantje ongeduld?

Ze hebben er heerlijk eten maar je moet er soms wel lang wachten

Ik ben bij Amazing Oriëntal in Groningen en wacht op het eten dat ik net bij de kassa heb besteld. Het tocht er behoorlijk want de deur gaat steeds open en dicht gaat en na 20 minuten wachten heb ik het wel gehad. Degenen die voor me hebben besteld zijn al lang weg en ook een aantal die daarna hebben besteld via een zuil waar je online kunt bestellen.

Huh, hoe kan dat?

Ik schuif wat heen en weer op mijn stoel en besluit ergens anders te gaan zitten.

 

De wachttijd verkorten door heen en weer te lopen

Manlief die ondertussen in de winkel boodschappen heeft gedaan komt erbij en denkt dat ik allang het bestelde eten heb ontvangen. Maar nee, na een half uur, zit ik er nog. Ik merk dat ik onrustig wordt, sta op en begin wat heen en weer te lopen in de winkel. Daar gaat het natuurlijk niet vlugger van maar ik heb in elk geval het idee dat ik iets doe.

 

Ben jij een herstelhaas?

Mijn cliënten hebben ook vaak haast en dat snap ik. Ze willen graag snel herstellen, beter slapen, geen angst of paniekaanvallen, niet terugvallen in oude gewoontes, weer lekker aan het werk en gewoon weer ‘de oude’ zijn. Helaas gaat het niet zo snel. Het lichaam heeft tijd nodig om te herstellen. Dat gaat niet binnen 1 dag. Ze worden er ongedurig van. Een collega noemde ze eens een herstelhaas en dat vind ik een mooie metafoor.

 

Herstellen van een burn-out kost tijd

Wat dan wel weer bijzonder is dat ik engelengeduld heb bij het herstel van mijn cliënten.

Ik weet dat als inspanning en herstel gedurende de dag op een goede manier afgewisseld wordt herstel plaatsvindt. Als cliënten leren wat daarbij goed voor ze is, gaan ze zichzelf beter leren kennen en goede keuzes gaan maken in wat voor hen belangrijk is. Het parasympatisch systeem (herstellend vermogen van het lichaam) wordt geactiveerd, dat merken ze vaak na 6 tot 8 weken. Ze slapen beter, voelen zich vitaler, piekeren minder en kunnen weer meer genieten.

Heb jij stress of burn-outklachten en wil je ook graag goed herstellen. Neem contact met me op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Ik ben Ingrid Wortelboer en heb ruim 25 jaar ervaring als HRM adviseur bij zowel profit als non profit organisaties in het Noorden van het land. Vanuit deze achtergrond erken ik uit eigen ervaring de werkdruk bij organisaties en kan ik gemakkelijk de

aansluiting vinden bij leidinggevenden en medewerkers. Sinds 2007 heb ik een eigen praktijk waarin ik mensen als stresscoach begeleid met stress en burn-outklachten zodat ze snel hun carrière weer kunnen oppakken.