Ik trek aan de riem maar Silke blijft stokstijf staan.

Ik ben er met mijn hoofd niet bij

Geïrriteerd trek ik aan de riem. Maar hoe ik ook trek. Silke blijft staan. Wat is ze toch sterk. Ik heb haast en in mijn hoofd heb ik een hele lijst van dingen die ik nog moet doen. Dus loop nou even door zeg ik. Silke kijkt me stoïcijns aan en blijft rustig snuffelen.

Hmm…. wat is daar nog interessant aan!

Geïrriteerd trek ik aan de riem

We lopen even door en dan ruikt ze blijkbaar weer iets want ze blijft weer staan en dit keer heeft ze zich ook nog schrap gezet. Dat moet er nog bijkomen.

Ik trek wat harder en dan loopt ze toch mee. Zo, wie is hier eigenlijk de baas. Ik toch zeker!

Regelmatig een herstelmoment inlassen is een must

Ik zie dit ook bij mijn cliënten. Ze hebben elke dag een lange to do list die moet worden afgewerkt. En als hen dat dan hebben ze nog wel ergens een reserve lijstje waar ook nog nodig iets aan moet gebeuren. Zo zijn ze de hele dag druk bezig en gunnen zich geen tijd om te herstellen. En dat herstel is broodnodig. Want als je dat niet doet pleeg je roofbouw op jezelf en dan is er maar een klein iets voor nodig om je over het randje te duwen. Dan lukt het ineens niet meer, zit je huilend op de bank, met hartklachten bij de huisarts, of ben je moe , alleen maar moe. Dan heb je zoveel fysieke, emotionele en psychische klachten dat je wel genoodzaakt bent om je ziek te melden.

100 % inzet vergt namelijk 100% herstel.

Het kan ook anders

Ik besef me plots, ik loop hier toch voor mijn lol? Het is sinds tijden prachtig weer en waarom geniet ik hier niet even van. En Silke reageert direct. Ze loopt rustig verder met me mee.

Ben jij ook iemand die regelmatig in je hoofd zit en allerlei to do lijstjes hebt? Ervaar je daardoor chronisch stress? En wil je eindelijk weer eens rust in je hoofd? Neem contact met me op? Info@coaching-noord.nl

 

Ik ben Ingrid Wortelboer en heb ruim 25 jaar ervaring als HRM adviseur bij zowel profit als non profit organisaties in het Noorden van het land. Vanuit deze achtergrond erken ik uit eigen ervaring de werkdruk bij organisaties en kan ik gemakkelijk de

aansluiting vinden bij leidinggevenden en medewerkers. Sinds 2007 heb ik een eigen praktijk waarin ik mensen als stresscoach begeleid met stress en burn-outklachten zodat ze snel hun carrière weer kunnen oppakken.