Heb jij ook Coronastress? En wat kun jij er heel gemakkelijk aan doen!

Last van coronastress?

Hoe reageer jij op de informatiestroom rondom het Coronavirus van de afgelopen weken? Vliegt het je af en toe naar de keel of denk je dit waait ook wel weer over?

Bij mezelf merk ik dat het me af en toe aanvliegt en dat komt doordat ik de hele tijd wordt bedolven met slecht nieuws of dat mijn man iets roept in de trant van: “Dit wordt allemaal nog veel erger. We zijn er nog lang niet van af”!

Ik merk dat ik erdoor verkramp en mijn hartslag in mijn keel zit. Ik heb coronastress!! Belachelijk daar kan ik toch mee omgaan als stresscoach zou je denken maar ook ik heb af en toe last van stress. Dit gebeurt met name op social media gebied want dat is niet echt mijn ding. Nu hoor ik al velen van jullie lachen en denken is dat alles? Maar ieder heeft zo zijn eigen stresstriggers, toch? Wat doe ik dan? Ik maan mezelf dat dit niet helpend is en bedenk hoe ik hier beter mee om kan gaan. Dat is bijvoorbeeld naar buiten gaan en lekker wandelen. Het maakt mijn hoofd leeg. Ik hoor de vogeltjes fluiten, het zonnetje schijnt, het wordt voorjaar. Wat is het leven mooi denk ik en mijn stressniveau daalt direct. Heerlijk.

Ga naar buiten en beweeg

Naar buiten gaan is goed voor je. Onderzoek wijst uit dat een uur in de buitenlucht ontspant. Daar hoef je verder niets voor te doen. Je gaat gewoon naar buiten. De natuur houdt je letterlijk met beide benen op de grond. Geniet van de seizoenen en kijk hoe alles in de natuur constant verandert en zijn natuurlijke cyclus heeft en hoe jij daar onderdeel van bent. In de winter lijkt het soms alsof je van de natuur bent afgesneden. We zitten thuis of op het werk en verplaatsen ons met de auto. Als het voorjaar wordt gaan we weer meer naar buiten en begin je je weer mens te voelen.  Dat heb je nodig. Bovendien maak je buiten vitamine D aan waardoor je meer energie krijgt.

Behalve naar buiten gaan is het belangrijk dat je beweegt. Dat hoeft niet perse in de vorm van hardlopen. Wandelen in een stevig tempo is prima evenals spitten in je tuin. Als je regelmatig beweegt vergroot je je conditie waardoor je beter met stress om kunt gaan.

En niet onbelangrijk, in de buitenlucht ontspan je vanzelf. Daar hoef je niets voor te doen. Als je het gepaard laat gaan door een (stevige) wandeling werk je gelijk aan je conditie. Bovendien is het een goede afwisseling als je vooral hoofdarbeid doet.

Ook last van Coronastress?

 • Heb je het idee dat je de controle verliest over je leven?
 • Was je al aan het overleven maar wordt het nu nog erger?
 • Vind je het een gekkenhuis?
 • Zit je thuis van je werk en denk je hoe nu verder?
 • Slaap je slecht ?
 • Pieker je veel?
 • Is je concentratie en je geheugen slecht?
 • Ben je alleen maar moe

Wil je weer:

 • Rust krijgen in je hoofd?
 • Met plezier naar je werk gaan?
 • In balans zijn privé en op het werk
 • Met je carrière verder?
 • Prioriteiten kunnen stellen en grenzen aangeven?
 • Kunnen genieten?

Heb je  behoefte aan gerichte begeleiding? En heb je er nu eindelijk eens tijd voor?

Neem dan contact met me op voor een gratis kennismakingsgesprek: https://coaching-noord.nl/gratis-kennismakingsgesprek/

Geïnteresseerd en wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor mijn blogs: https://coaching-noord.nl/

En ondertussen: Pas op je zelf en op je naasten!

Ik ben Ingrid Wortelboer en heb ruim 25 jaar ervaring als HRM adviseur bij zowel profit als non profit organisaties in het Noorden van het land. Vanuit deze achtergrond erken ik uit eigen ervaring de werkdruk bij organisaties en kan ik gemakkelijk de

aansluiting vinden bij leidinggevenden en medewerkers. Sinds 2007 heb ik een eigen praktijk waarin ik mensen als stresscoach begeleid met stress en burn-outklachten zodat ze snel hun carrière weer kunnen oppakken.