Het is bijna kerst…..

Het is bijna kerst. De bladeren zijn bijna allemaal van de bomen gevallen, de dagen worden korter en we keren meer naar binnen. We staan stil bij het afgelopen jaar, de tijd gaat snel, er is alweer een jaar voorbij.

Wat waren de mooiste momenten?

Wat waren de pijnlijke?

Wat had je niet willen missen?

Maar ook:

Wat wil je meer zien volgend jaar?

En wat vooral niet?

En hoe bereik je dat?

Het zijn vragen waar ik aan het eind van het jaar over nadenk terwijl het hout in de haard brand en ik naar het haardvuur kijk. Ik nodig je uit om over bovenstaande vragen ook eens na te denken. Meestal gaan we maar door en lijkt het wel of ons leven aan ons voorbij trekt. En wellicht helpt onderstaand gedicht je hierbij.

Ik wens je wijsheid toe om de juiste keuzes te maken voor 2023, kracht om die ook uit te voeren en schoonheid om van elk moment te genieten.

 

Naar binnen

Met de ochtendmist nog om mijn schouders

Beweeg ik sluipend door je labyrint

De ingang was eenvoudig terug te vinden

Je wegwijzer stond stevig in de wind

 

Nu wel bedenken hoe het best te lopen

De wolken pakken samen in de lucht

Ik ben beducht voor gaten en voor kuilen

Jouw wegen zijn versleten en berucht

 

Stil baan ik me een weg door al jouw tuinen

De wind is ijzig en het regent hard

Je gras staat hoog en onkruid tiert hier welig

Zo mijlenver verwijderd van de start

 

Toch zie ik ver weg zonnestralen

Een blauwe hemel aan de horizon

En ik kom dichter naar het hart toe

Ik doe iets wat ik eerder nog niet kon

 

Want daar blijkt plotseling het kernpunt

En dankzij de signalen die wij zonden

Vond jij de weg terug naar je eigen ziel

En heb ook ik mijzelf nu weer hervonden

 

Van I. de Bonth/H. de Cnodder

Ik ben Ingrid Wortelboer en heb ruim 25 jaar ervaring als HRM adviseur bij zowel profit als non profit organisaties in het Noorden van het land. Vanuit deze achtergrond erken ik uit eigen ervaring de werkdruk bij organisaties en kan ik gemakkelijk de

aansluiting vinden bij leidinggevenden en medewerkers. Sinds 2007 heb ik een eigen praktijk waarin ik mensen als stresscoach begeleid met stress en burn-outklachten zodat ze snel hun carrière weer kunnen oppakken.