Ik hoor een hoop kabaal in de straat en ben direct afgeleid

Concentreren op mijn werk lukt niet meer

Ik hoor een hoop kabaal buiten gevolgd door een enorme knal. Mijn adem stokt. Ze hebben toch niet mijn auto geramd?

In de smalle straat voor ons huis manoeuvreert een grote vrachtauto. Het huis aan de overkant is onlangs verkocht en de nieuwe bewoners bouwen een stuk aan. Dat wordt vast heel mooi maar ik probeer me hier op mijn kantoor te concentreren op mijn werk en dat lukt van geen kant. Geïrriteerd kijk ik nog eens naar buiten. Zijn ze nu nog steeds bezig? Ik moet dit namelijk wel zo snel mogelijk afronden!

 

Inbreuk op je privacy levert stress op

Als ik ergens stress van krijg dat is het wel van verbouwingen. Vorig jaar werd er een nieuwe keuken geplaatst en dat leverde in plaats van 4 weken, 6 weken lawaai, rotzooi en stof op. En dan heb ik het nog niet over de harde Nederlandstalige volksmuziek die de hele dag werd gedraaid.

Ik houd daar niet van!

Gedurende de weken werd ik steeds geïrriteerder en dat heeft mijn omgeving geweten.

Soms is het allemaal teveel

Toen mijn cliënt deze week dan ook vertelde dat ze in een verbouwing zat, het op het werk ontzettend druk was en 1 van de kinderen ziek, kon ik mij daar dan ook alles bij voorstellen. Dat het teveel was en dat ze even niets meer wilde, alleen maar rust!

 

Door teveel hooi op je vork nemen pleeg je roofbouw op jezelf

We denken vaak, ik soms ook, dat kan er toch nog wel even bij, die verbouwing, de zorg voor een ouder, leesmoeder op school zijn, dat extra project op het werk. Maar op een gegeven moment wordt het teveel. Het is belangrijk dat je dan terugschakelt. Wat hoeft er niet! Ik kijk dan in mijn  agenda en ga schrappen. Doe je dat niet en ga je maar door dan pleeg je roofbouw op jezelf met alle gevolgen van dien.

De volgende keer pak ik het anders aan

Ik neem me voor om nooit meer te verbouwen en thuis te werken. De volgende keer huur ik iets. Het duurt namelijk altijd langer dan gepland. Alleen die gedachte al geeft me rust.

 

Herken jij je in bovenstaande?

Wordt het je soms ook teveel?

Vind je het dan moeilijk om tot rust te komen?

Neem contact met me op dan help ik je zodat ook jij leert wanneer je moet stoppen en tijd voor jezelf creëert.

 

Ik ben Ingrid Wortelboer en heb ruim 25 jaar ervaring als HRM adviseur bij zowel profit als non profit organisaties in het Noorden van het land. Vanuit deze achtergrond erken ik uit eigen ervaring de werkdruk bij organisaties en kan ik gemakkelijk de

aansluiting vinden bij leidinggevenden en medewerkers. Sinds 2007 heb ik een eigen praktijk waarin ik mensen als stresscoach begeleid met stress en burn-outklachten zodat ze snel hun carrière weer kunnen oppakken.