Toen ik me bij Ingrid Wortelboer meldde, sliep ik al weken slecht en realiseerde ik me ergens wel dat ik hoog in de stress zat, maar óók dat ik geen idee had hoe ik daar zelf wat aan zou kunnen doen en aan welke knoppen ik zou kunnen draaien.

Ingrid heeft me adequaat geholpen. Alleen al door haar te bellen, kwam ik in mijn kracht terug. Het belangrijkste wat ik geleerd heb, is hoe ik mezelf kan kalmeren door het parasympatische systeem te activeren, bijvoorbeeld door micropauzes te nemen en wandelmeditaties te doen.

Méér nog leerde ik dat het in feite om een wezenlijke gedragsverandering gaat. Niet meer al maar doorgaan en continu alert zijn (“aan staan”), maar rust nemen en mezelf hersteltijd gunnen. Niet meer alleen maar anderen willen ‘pleasen’, maar duidelijke grenzen aangeven, assertief zijn en heldere feedback geven als dingen me niet bevallen. Zelf de regie nemen, goed voor mezelf zorgen, en dat in het besef dat er meer in het leven is dan alleen maar werken.

Ik wil Ingrid Wortelboer van harte aanbevelen aan wie een nuchtere psychotherapeut zoekt die jou ook echt wat wil léren. Die niet alleen maar een luisterend oor is, maar ook de richting kan wijzen naar een meer ontspannen leven.

Ik zal je graag aanbevelen.