De verbinding tussen hoofd en lijf”

Ik heb Ingrid leren kennen als een prettig en fijn persoon. Ik merkte aan alles dat ze de materie begrijpt. Ze  laat je tijdens de sessies ‘ervarend leren’ met lichaamsgerichte, ademhalings-, bewustwordingsoefeningen en ze maakt daarin ook de transfer naar de thuissituatie. Zo verlegt de aandacht zich als vanzelf van het hoofd naar het lijf.
Ingrid is complimenteus, ze zet je in je kracht. Ze ziet de mens, je valkuilen én je krachten en weet deze op een opbouwende manier bespreekbaar te maken in al je kwetsbaarheid, maar op een menselijke, steunende wijze. Ze staat naast je en loopt letterlijk en figuurlijk met je op.

Tegelijkertijd  ‘dramt’ ze op een verantwoorde manier door. Ze vraagt door, ze haalt je uit je comfortzone en daagt je uit om in je groeizone te komen: wie ben je, wat wil je, wat gebeurt er bij je? Ze maakt je op die manier heel bewust van je patronen en ze houdt je heel eerlijk een spiegel voor.

Ingrid heeft veel ervaring en dat merk en voel je. Ze vertelt over haar eigen ervaringen en die van anderen en koppelt deze aan de situatie waar jij in zit. Jij kunt daaruit de zaken halen die voor jou in deze situatie op dit moment relevant en helpend zijn. Jij houdt de regie over je eigen proces. Dat heb ik steeds zo ervaren. Ingrid weet figuurlijk behoorlijke prikken te zetten die je echt voelt en die een bewustwordingsproces op gang brengen. Ze weet dat gevoel samen met jou meteen om te zetten naar een gevoel van regie, zelfcompassie en eigen kracht. Je hoeft als persoon niet te veranderen, maar je kunt de dingen soms net even anders doen, vanuit dat wat óók in je zelf zit maar waar je je in de loop van de tijd minder bewust van bent geworden. Daarbij mag je ook  je naasten om hulp vragen: je hoeft het niet alleen te doen.

Ik heb een innerlijke, pittige, confronterende én leerzame en verrijkende, persoonlijke reis gemaakt in mijn coachingsproces met Ingrid. Ik heb mezelf herontdekt en ik voel de energie weer stromen.