Ik kampte al een tijd met stressklachten (vermoeid, slapeloosheid, moeilijk kunnen ontspannen, somber en licht ontvlambaar) zowel op mijn werk als privé. Ik ben via mijn werkgever bij Ingrid terecht gekomen om aan de slag te gaan met deze klachten. Na een intake gesprek waarbij ik mijn verhaal heb kunnen doen zijn we gestart met het coachtraject. Het traject bestond uit meerdere sessies verspreid over enkele maanden.

De eerste sessies stonden in het teken van het verlichten van mijn klachten. Hierbij heeft Ingrid zorgvuldig uitleg gegeven over stress in relatie tot mijn klachten. Hierdoor kon ik beter begrijpen hoe stress ontstaat en welk effect het op mij heeft. Tegelijkertijd gaf ze ontspanningsoefeningen (ademhalingstechnieken) en handvatten om mee aan de slag te gaan tijdens het dagelijks leven.  Aan het begin van iedere sessie wordt besproken hoe het gaat en in hoeverre de oefeningen effect hebben gehad. Mocht iets niet bij je passen kijkt Ingrid naar andere mogelijkheden. In de navolgende sessies werd aandacht besteed aan bewustwording. Wat doe ik zelf wat stress veroorzaakt? Zijn er patronen? en wat kan ik zelf veranderend in relatie tot mijn klachten? Deze sessies gaven mij inzicht en waren verhelderend! Ook kreeg ik opdrachten mee om het niet bij bewustwording te houden maar ook daadwerkelijk te veranderen. Door deze sessies ben ik bijvoorbeeld tot de conclusie gekomen dat ik zelf irreële eisen stel aan wat ik ‘moet’ in het leven. Hierdoor kan ik nooit aan mijn eigen maatstaven voldoen en vind ik dat ik heb gefaald. Door deze bewustwording heb ik ‘moeten’ kunnen veranderen naar ‘mogen/willen’. De laatste sessies stonden in het teken van afronding. Wat is het verschil tussen toen en nu? Welke handvatten zijn er nog nodig en waar is nog behoefte aan? Als het ware de laatste stappen om het weer helemaal zelfstandig te doen!

Ik heb Ingrid ervaren als een professionele, eerlijke en oprechte coach. Ze heeft kennis van zaken en coacht op prettige wijze. Geen ‘geiten wollen sokken’ maar heldere en duidelijke informatie. Zij bied handvatten, Jij mag zelf aan het werk! Verandering begint tenslotte bij jezelf!