Moe, moe, moe. Dat was ik begin 2023 en dat speelde al een tijdje. Ik kreeg er maar niet goed een vinger achter. Te weinig rust (o.a. matige tot slechte nachtrust) en veel drukte overdag, stimuleerde mijn moeheid.  Ik heb jaren mijn rug recht gehouden en had brede schouders om van alles en nog wat op te vangen. Dat kon ik wel, dacht ik. Maar uiteindelijk houd je dat toch niet vol, ontstaan de fysieke klachten en is het verstandig om daar iets aan te gaan doen.

Ik kende Ingrid uit een eerdere ontmoeting en heb haar gebeld en aangegeven dat ik haar hulp goed kon gebruiken. Ingrid heeft die hulp afgelopen maanden geboden met een luisterend oor, het achterhalen van de oorzaak (veel stress gerelateerd), het geven van feedback en meegeven van leefregels. Door oefeningen aan te reiken, praktisch en eenvoudig, is bewustwording gecreëerd en leer je om anders naar dingen te kijken. En daar ook de tijd voor te nemen. Want de roofbouw die ik heb gepleegd afgelopen jaren herstel je niet binnen een paar weken. Een harde constatering was dat voor mij, maar o zo waar. De coaching van Ingrid heeft ervoor gezorgd dat ik dingen anders ben gaan doen. Hierbij kun je denken aan voeding, ademhalen, minder prikkels verzamelen (in de avonduren), focus op dingen waar je invloed op hebt en niet groter maken dan het is, genieten van de kleine eenvoudige dingen en last-but-not-least minder ‘moetjes’.

Mijn fysiek herstel vordert en gaat de goede kant op omdat ik keuzes heb gemaakt (o.a. in mijn werk) en patronen en situaties heb veranderd. Zonder de coaching van Ingrid was ik waarschijnlijk niet tot dit inzicht gekomen en was ik nu nog steeds heel erg moe.